Astazi va voi povesti despre o k-drama care a fost data si pe euforia in mai si pe care eu am vazut-o(online) si va pot spune ca este superba! Este funny, romantica si s.f. Ete vorba despre ”My Girlfriend is a Gumiho”(Gumiho=vulpe cu 9 cozi).

În rolurile principale îi putem urmări pe actorul şi cântăreţul Lee Seung Ki (The King2Hearts, Brilliant Legacy) şi pe actriţa Shin Min Ah (A Love to Kill, A bittersweet Life sau Sad Movie), iar în roluri secundare pe actorul No Min Woo, fost membru al trupei TRAX şi actor in serialele Pasta şi Midas, pe actriţa Park Soo Jin, fostă membră a trupei Sugar, şi actriţă în serialele Loving You a Thousand Times, Queen Seondeok sau Boys Over Flowers, actorul Sung Dong Il (Chuno) sau Hyomin, membră a trupei T-ara (Cho-young din Gyebaek) iar in ultimul episod apare cameo Lee Hong Ki(asta pentru bucuria voastra).

În cele 16 episoade ne delectăm cu o poveste amuzantă, romantică şi foarte atrăgătoare. Cha Dae Woong (Lee Seung Ki), un tânăr simpatic, care este crescut de către bunicul său după ce rămâne orfan, dar nu face nici un efort în a-i răsplăti bunătatea, şi îl supără constant pentru că nu face altceva decât să cheltuie banii acestuia pe nimicuri, şi să urmeze un vis care bătrânului nu-i este deloc pe plac (actoria). Într-o zi, bunicul său decide să pună capăt acestei situaţii, şi să-l închidă undeva pe Dae Woong, până când tânărului îi vine mintea înapoi la cap. Desigur, printr-un şiretlic, Dae Woong reuşeşte să fugă, şi ajunge la un vechi templu, unde, fără să realizeze ce face, eliberează o legendară vulpe cu 9 cozi-Gumiho (Shin Min Ah), dintr-o veche pictură aflată în templu. Vulpea, care fusese prinsă timp de 500 de ani în pictură, îl roagă se deseneze vulpii din desen 9 cozi. Vulpiţa noastră îşi dorise dintotdeauna să devină om, dar pentru asta trebuia să-şi găsească un soţ, dar din cauza zvonurilor conform cărora ea mânca ficatul oamenilor, n-a reuşit să devină pământeană.

Aici gasiti serialul cu subtitrare in romana. Va sugerez sa-l vizionati!

Acum va voi propune un film:
„Introduction to Architecture”
Datorită numărului mare de cinefili care au umplut sălile cinematografelor pentru a viziona „Introduction to Architecture” (peste 4 milioane de bilete vândute), filmul se poziţionează confortabil pe locul 4 în clasamentul celor mai vizionate filme din Coreea din prima jumătate a acestui an, dar, cel mai important, a reuşit să bată un nou record în clasamentele box-office în categoria melodramelor. Încasările au fost de aproape 24 milioane de dolari.

Coreea de Sud a anilor ‘90. Spuma de păr, tricourile contrafăcute “Geuss” (ce trebuiau să fie “Guess”), pager-ele, primele PC-uri, CD-uri şi CD playere. Mai presus de toate, muzica profundă a formaţiei “Exhibition”.

Poate că în România această perioadă a fost puţin diferită, din punct de vedere tehnologic şi economic, dar dacă sunteţi nostalgici doar la menţionarea termenilor de mai sus, dacă faceţi parte din generaţia opusă curentului sau dacă pur şi simplu sunteţi curioşi să-i vedeţi pe câţiva actori coreeni întorcându-se în timp, atunci filmul „Introduction to Architecture” vă va stârni şi mai multe emoţii pe parcursul vizionării lui.

Regizat şi scris chiar de un cineast cu diplomă în arhitectură, şi anume de regizorul Lee Yong-ju, pelicula de faţă relatează povestea de dragoste înfiripată între Seo-yeon, o frumoasă studentă la Academia de Muzică, şi Seung-min, un tânăr timid de la Facultatea de Arhitectură. Filmul a avut premiera pe data de 22 martie anul acesta, fiind produs de Myung Films şi distribuit de către Lotte Entertainment.

Acţiunea se desfăşoară pe două planuri temporale: atunci şi acum. Deşi prezentul ocupă scena centrală, secvenţele din trecut se întorc mereu în calea celor doi tineri deveniţi acum adulţi, asemeni unui bumerang, completând cu detalii şi justificând atitudinea şi comportamentul lor din prezent. Tot în tot acest „du-te vino” cinematografic, avem două perechi ce îi joacă pe Seo-yeon şi Seung-min: la vârsta adolescenţei ei sunt portretizaţi de Bae Suzy (din miss A, „Dream High”) şi de Lee Je-hoo („The Frontline”, „Fashion King”), iar în zilele noastre rolurile sunt preluate de Han Ga-in ( „Bad Guy”, „The Moon Embracing the Sun”) şi Uhm Tae-woong („The Great Queen Seondeok”, „Cyrano Agency”).

După aproape 15 de ani în care nu au ştiut nimic unul de celălalt, Seo-yeon şi Seung-min se întâlnesc din nou în momentul în care ea apare la uşa firmei lui pentru a-i cere să-i reconstruiască reşedinţa tatălui ei din Jeju. Seung-min acceptă cu greu, după care lucrează împreună cu asistenta sa (Koh Joon-hee) la schiţe peste schiţe ce nu o mulţumesc pe Seo-yeon. Ambii înfruntă perioade dificile în acest moment: ea a trecut printr-un divorţ eşuat şi trebuie acum să îşi îngrijească tatăl bolnav, el are greutăţi financiare şi va merge în America împreună cu viitoarea sa soţie.

Când ea se hotărăşte în final să nu strice casa ci doar să o renoveze, relaţia lor glacială începe să se schimbe şi amintirile să îşi facă loc în cadru.

În anii ’90, la un curs de arhitectură, Seung-min se îndrăgosteşte la prima vedere de o studentă simpatică de la Academia de Muzică prezentă la aceste prelegeri. Ei intră în vorbă, află că locuiesc în aceeaşi zonă şi leagă treptat o prietenie frumoasă. Seo-yeon, care a venit de pe Insula Jeju cu bursă, este îndrăgostită de un prieten de-al lui Seung-min (interpretat de Jae-wook), care e popular cu fetele şi provine dintr-o familie înstărită. Ce se intampla in continuare aflati uitandu-va la film.

Stiu ca e ciudat, de obicei povestim mai mult despre serial si putiiin de tot despre film dar eu am facut acum invers. Nu ma intrbati de ce.Aici(partea 1) si aici(partea a doua) gasiti filmul subtitrat in romana.
[koreafilm.ro]

Anunțuri