Annyeong, shawols!

Banuiesc ca deja muriti daca mai auziti de mancare avand in vedere ca urmeaza masa de Paste. Sau nu?

Am vazut din greseala la „Termeni ai motorului de cautare” (mai exact ce cauta lumea pe google de ajunge tocmai aici, pe blog), „ce mananca coreenii”. Astfel ca am zis sa postez un astfel de articol si totodata continui rubrica „Hai sa cunoastem mai bine Coreea”.

Cum am putea sa descriem bucataria coreeana? Pai are influente chinezesti si japoneze, evident. Totusi, cuvantul care ar putea sa descrie cel mai bine este: „CONDIMENTATA”.  Nu va asteptati acum ca toate mancarurile sa fie picante, dar multe dintre ele sunt cu mult prea picante pentru gusturile unui european. Am sa va descriu mai jos cateva preparate traditionale.

1. Kimchi

Este, cu sigurata unul dintre lucrurile cele mai reprezentative pentru Coreea. Contine varza si ardei iute, care sunt tinute la fermentare pentru cateva luni. Este unul dintre acele preparate IUTI. In unele restaurante, exista kimchi special pentru turistii straini care nu este la fel de picant.

 

2. Kimbap

Ei, cati nu cunoasteti faimosul sushi japonez. Kimbap-ul este asemanator, doar ca el contine legume fierte si carne in locul pestelui. Este destul de simplu de preparat si nu are sens sa va insir o reteta kilometrica avand in vedere ca pe internet sunt cu sutele.

3. Ramyun

Flower Boy Ramyun Shop! In cazul in care ati vazut, stiti deja de faimosul Ramyun. Sunt 14350153405847620 de feluri de preparare. Tine de gusturile fiecaruia. Totusi in fiecare ramyun vezi gasi taitei instant, acel ou fiert care e ca cireasa de pe tort si diversitatea de alimente care se adauga pe langa cele mentionate.

As putea sa stau toata seara dezbatand acest subiect. Sunt multe mancaruri care merita incercate in cazul in care ajungeti in Coreea de Sud.

Dar de ce sa asteptam pana atunci?

Daca aveti „Lidl” in oras (si nu vreau sa fac vreo publicitate) urmariti cand este saptamana asiatica. Puteti gasi multe chestii interesante in materie de gastronomie. Deasemenea puteti sa va uitati pe acest site: http://koreanfood.ro/ . Puteti comanda diferite produse, atat pentru prepararea unor mancaruri complicate cat si „instant”.

Pana data viitoare poate imi spuneti ce ati incercat :). Eu una sunt fana a bucatariei asa ca pe langa pasca, drob si cozonac poate am sa introduc si ceva asiatic.

Anunțuri